Heb je last van blaren?

Blaren zijn zeer vervelend en niettemin vaak ook pijnlijk. Je blaren worden voornamelijk veroorzaakt door wrijving, meestal komt dit doordat je sokken of je schoenen langs je huid schuren, de bovenste huidlaag laat dan los om de onderliggende huidlagen te beschermen tegen aanhoudende wrijving. De ruimte tussen de losse huid wordt opgevuld met vocht dit veroorzaakt druk en pijn.

Blaren na het sporten?

Je herkent het vast en zeker? Ben je lekker aan het hardlopen met je nieuwe hardloopsneakers om je voor te bereiden op het aankomende event, begint er op je kleine teen of hiel een drukkende pijn op te komen. Warmte en vochtigheid versterken de wrijving, omdat je voeten opzetten, daarom hebben sporters vaak last van blaren. Met name tijdens wedstrijden, je zweet meer, beweegt intenser, loopt door plassen en hebt geen moment om aan je pijnen toe te geven. Jij besluit om door te lopen en na je workout pas zorgen te maken over eventuele bij zaken. Alleen jouw blaar is natuurlijk helemaal geen bijzaak! Niet voor jou en voor niemand anders is dit een ideale situatie om tijdens het sporten mee te maken, want je wilt natuurlijk door zetten en al die gestelde doelen behalen die je voor ogen hebt.

Er zitten op je voeten meer zweetklieren dan waar dan ook op je lichaam, een overmaat aan vocht draagt bij aan het ontstaan van nieuwe blaren omdat de wrijving met een overmaat aan vocht wordt vergroot.

Als je besluit om met je nieuwe blaren verder te sporten dan is de kans erg groot dat je blaar knapt door de aanhoudende wrijving en druk. Hierdoor kan er in je blaar een infectie optreden, omdat je blaar wordt blootgesteld aan vervuiling en bacteriën. Ook het Rode kruis adviseert een blaar namelijk liever niet open te prikken.

Als je jouw blaren niet goed behandeld, ontstaat de kans dat deze gaat zweren en ontsteken, voordat je dan weer eenmaal back on track ben met je training ben je al minimaal een week verder. Dit wil je dan ook kosten wat het kost voorkomen want jij wil graag doorgaan met sporten.

Zo kom je natuurlijk nooit aan je gewenste eindresultsaat!

Hoe voorkom je blaren 1

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Blaren
Afzakkende sokken
Voetschimmel
Zere voeten
Zweetvoeten
Lelijke sportsokken